Tuesday, 28 February 2017 00:37

Joomla uitbreidingen Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Joomla is een handige CMS, je kunt er veel mooie websites mee maken zonder over veel kennis te beschikken. Joomla maakt het ook mogelijk om iets meer gecompliceerde sites te maken zoals bijvoorbeeld meerdere talen met een automatische taalkeuze en het is uitbreidbaar met allerlei tools zoals templates, plugin's, modules en componenten. Als ik een site maak in Joomla installeer ik direct een aantal van die uitbreidigen. Onderstaand een overzicht van deze gratis "must haves"

gantryGantry
Dit is een template en een uitbreiding op het systeem van Joomla waarmee je op eenvoudige wijze de template aan kunt passen aan jouw wensen. Er zijn twee gratis templates voor beschikbaar.
Gantry bied meer dan wat je op het eerste oog ziet, zeker wanneer je iets dieper in de techniek duikt ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Om je daarmee op weg te helpen heeft de leverancier (RocketTheme) een uitgebreide handleiding geschreven. Niet alles is bedoelt voor beginners, maar als je letterlijk doet wat men schrijft kun je ook met beginners kennis een eind komen.
http://docs.gantry.org/
Gantry downloaden doe je hier

jceJCE
Dit is een soort tekstverwerker, een tekst editor met meer mogelijkheden dan de standaard versie waarmee Joomla is uitgerust. Één van de handige dingen is het maken van Pop Ups voor de afbeeldingen in de tekst, maar ook het toekennen van rechten voor verschillende mensen die teksten mogen plaatsen op jow site is wel zo handig. Voorkomt een hoop problemen.
Daarnaast zijn er tal van handige functies beschikbaar.
JCE downloaden doe je hier

imagesliderDJ Image slider
Het is precies wat de naam al zegt, een image slider die heel gemakkelijk instelbaar is en altijd goed werkt.
Het is een image tool die gemakkelijk instelbaar is met verschillende mogelijkheden om precies dat te maken wat jij mooi vind en het is gratis, ook altijd wel fijn
DJ Image slider downloaden doe je hier

rsformRS Form
Een formuliertje op een website zorgt ervoor dat je makkelijk en gericht de bezoekers van jouw website vragen kunt laten stellen.
Een goed formulier maken is mischien net iets moeilijker voor beginners, je hebt wel een beetje basiskennis nodig om dit te laten werken. Met de standaard installatie wordt een voorbeeld meegeleverd, kijk goed hoe die gemaakt is en pas aan aan jouw wensen, dan moet het lukken om je eerste eigen formulier te maken.
Er is een betaalde en een gratis versie beschikbaar, downloaden doe je hier

hackguardJHackGuard
Een beetje meer beveiliging, voorkomt de meeste problemen met hackers. Deze must have uitbreiding is ontwikkeld door Siteground, een hostingbedrijf. Je houd er niet alle hackers mee buiten de deur, dat is vrijwel onmogelijk maar wel de meesten. Kost niks en de installatie is simpel, na de installatie hoef je niets meer te doen. Nog geen 5 minuten werk en je hebt de beveiliging weer een stukje verbeterd.
JHackGuard downloaden doe je hier

akeeba backupAkeeba Backup
Een backup van jouw site is een must, mocht er ooit wat fout gaan dan kun je met de backup jouw site in een rap tempo weer herstellen.
Een backup is een must... Akeeba Backup is niet voor niets het meest gebruikte backup systeem voor Joomla.
Akeeba Backup downloaden doe je hier

Read 1005 times Last modified on Saturday, 04 March 2017 15:33
More in this category: Mag ik me even voorstellen »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.