Waarom zou je nog eierkoeken kopen als je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het recept met duidelijke beschrijving vind je op Laura's Bakery.
 
Porties: stuks
 

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuutjes. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.
 
Bewaren

Wanneer goed verpakt 3-4 dagen houdbaar.