Gebakken rijst met ananas geserveerd in de uitgeholde ananas. Ziet er leuk uit ene is bijzonder smaakvol
Ingrediƫnten:
300 gram witte rijst
1/2 grote ananas
125 gram verse garnalen
125 gram krab-vlees
125 gram Chinese sausijsjes
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 verse rode pepers
beetje plantaardige olie,
2 theelepels Nam Pla (vissaus)
25 mililiter lichte soya saus
vers gemalen zwarte peper
25 gram knapperig gefruite sjalotten.
Bereidingswijze
Kook allereerst de rijst totdat die driekwartgaar is, laten staan in een pan met deksel er op.
Snijd de ananas in de lengte doormidden. Hol de ene helft uit, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Pel de garnalen en hak ze in kleine stukjes. Pluk het krabvlees uit elkaar en snij de sausijsjes in stukken.
Hak tenslotte de sjalotten, de knoflook en de pepers in stukken.
Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de peper 3 tot 4 minuten. Doe de garnalen erbij en bak nog 3 minuten door; doe dan het krab-vlees en de sausijsjes erbij en roer alles doed door elkaar.
Doe de rijst erbij en breng die op smaak met de Nam Pla, soya-saus en de vers gemalen zwarte peper en doe er eventueel nog een beetje olie bij. Voeg de rijst toe, onder voortduren omscheppen. Doe dan de helft van de stukjes ananas erdoor en laat het nog een minuut doorbakken. Serveer de rijst in uitgeholde ananas-helften, stooi de kanpperige sjalotten erover heen en garneer met de overgebleven stukjes ananas.