Thaise groene curry (pasta),  (khrueang) kaeng khiao wan / (naam prik) kaeng kheaw waan / แกงเขียวหวาน.
Pittig kip gerecht voor 4 personen wat gewoonlijk met witte rijst wordt gegeten.

Bereidingstijd: 20 - 30 minuten

 

Curry pasta zelf maken

10 groene rawitpepertjes
150g sjalot
5 teentjes knoflook
1 el zeer fijngehakte citroengras
3 schijfjes laos
zest van 1 limoen
6 korianderwortels
versgemalen witte peper
1/2 theelepel trassi
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel gemalen korianderzaad

Als je het fijn gaat wrijven in een grote vijzel is het handig alles vast zo klein mogelijk te snijden. Ga je blenderen, dan kun je het wat grover laten. Voeg zo nodig een paar eetlepels water of olie toe en wiebel de blender ruw heen en weer tot “het pakt” en je een mooie, fijne currypasta draait. Met een keukenmachine lukt dat niet/moeilijk. De currypasta is een week, misschien wel twee weken te bewaren in de koelkast. Of vries ze in kleine porties in, steeds precies genoeg voor één gerecht.

600 gram kipfilet,
400 gram Thaise aubergines 
handvol Thaise basilicum 
1 blik kokosmelk,
2 tot 4 eetlepels groene currypasta,
4 eetlepels vissaus,
limoenblaadjes
1 eletlepel suiker,
1 kopje water.
arachide olie om in te bakken.

Als je een liefhebber van koriander bent kun je hiermee garneren of de koriander vervangen door peterselie

Bereidingswijze

Bak de currypasta in arachide olie. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de kip en de limoenblaadjes toe. Voeg even later de suiker en de vissaus toe. Daarna de aubergines toevoegen. Als het vlees gaar is de basilicum toevoegen.

Serveren met geurige Basmati rijst.