Hoewel in deze curry geen pepers zijn verwekt is het toch pikant.

Ingrediƫnten
750g kipfilet
1 eetlepel citroensap
1 theelepel fijngeraspte citroenschil
2 theelepels bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels mosterdolie
2 theelepels sesamolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels vers geraspte gember
2 centimeter citroengras, fijngehakt
2 uien, in dunne ringen
1 theelepel kaneel
1 theelepel kurkumapoeder
2 theelepels komijnpoeder
3 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel fenegriekpoeder
1/2 theelepel galangapoeder
4 deciliter runderbouillon

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in reepjes van 3 cm en meng het in een kom met citroensap en schil, suiker en sojasaus, laat dit een uurtje marineren.
Verhit mosterdolie en sesamolie in een grote hapjespan.
Voeg de ui toe, bak die op een matig vuur tot de ui glazig is.
Voeg knoflook, gember, citroengras toe.
Bak 2 minuten op matig vuur.
Voeg kaneel, kurkuma, komijn, kerrie, fenegriek en galanga toe. Roerbak 2 minuten.
Voeg de reepjes kipfilet in gedeelten toe en bak het al omscheppend bruin.
Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij, meng goed.
Breng het aan de kook, laat de curry 25 minuten op een kleine pit en laag vuur sudderen tot het vocht bijna geheel is opgenomen.

Serveer met geurige Basmatirijst