Ingrediƫnten
500 g tagliatelle
8 teentjes knoflook, in vieren gesneden
1/2 losjes gevuld kopje grofgehakt vers basilicum
150 g rucola grofgehakt
150 mL olijfolie
50 g fijngeraspte parmezaanse kaas (of oude kaas)
3 tomaten, grofgehakt
2 eetlepels citroensap
2 rode thaise chilipepers, in dunne plakjes
50 g geroosterde pinda`s

Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water, zonder deksel, giet af.
Maak intussen in de keukenmachine een glad mengsel van de knoflook, basilicum, de rucola en de olie.
vermeng de pasta , rucolapesto, kaas, tomaten, het sap  en de chilipeper in een grote pan; laat al roerend warm worden. Voeg de noten toe en schep ze er voorzichtig door.

Lijkt me duidelijk dat als je dit eet een uur in de wind stinkt naar de knoflook ;-)