Bebotok is scherp gekruid gehakt wat in een tulband vorm gestoomd wordt

Ingredienten:
500 gram gehakt (half om half)
1 ui
2 sneetjes brood
1 eetlepel droge lombok rawit
2 eetlepels sambal
halve afgestreken eetlepel kunjit
1 eetlepel ketoembar
halve eetlepel djinten
vingerlengte sereh (citroengras)
halve eetlepel laos
3 blaadjes djeroek poeroet (wilde limoen blaadjes)
2 blaadjes salam of laurier
2 eieren
3 of 4 kopjes kokosmelk

Bereiding
Kneed het gehakt met de kruiden, de eieren en de kokosmelk.
Intussen het brood weken in kokosmelk, daarna door het gehakt mengsel kneden.
Doe deze massa in een tulband vorm en daarbovenop de sereh, djeroek poeroet en de salam om het vervolgens au bain marie gaar te stomen.
In plaats van tulband te gebruiken kan je er ook pakjes van maken met alluminium folie of bananenbladeren.