Ingrediënten
500 gram hacheevlees
75 gram boter
2 grote uien
peper, zout
50 gram bloem
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl bouillon
2 tomaten
tijm
1 hardgekookt ei
1 eetlepel paneermeel
50 gram geraspte Gruyére
1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze
Snijd het vlees in kleine dobbelstenen. Verhit de boter, fruit hierin de gesnipperde uien lichtgeel. Voeg dan het met peper en zout bestrooide vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt. Voeg de wijnazijn toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht sudderen. Voeg indien nodig nog wat
vocht toe.

Schep het vlees af en toe om en leg na 2 uur het vlees in een ovenschotel. Leg hierop de in schijven gesneden tomaten, bestrooi deze met tijm en zout. Leg de plakjes ei tussen de schijven tomaat. Vermeng de paneermeel met de kaas en strooi dit over de vleesschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10 minuten op 225°C  gratineren.

Geef er groene savooiekool en gekookte aardappelen bij.