Ingrediënten
500 gram kippenlevertjes
1 kilo dik preiwit
olie
half blok santen (kokosnootcreme) je kunt ook kokosmelk gebruiken maar dan minder bouillon erin
2 dl bouillon

KRUIDEN:
stukje asem ter grootte 5 centimeter (tamarinde pasta)
zout
3 eetlepels gesnipperde uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
2 theelepels sambal trassie
2 theelepels laos
2 theelepels Javaanse suiker
1 dikke spriet sereh (citroengras)
2 salamblaadjes

Bereidingswijze
Maak van de asem met een beetje zout en 1 eetlepel warm water een papje. Was het preiwit en snijd het in stukjes van een halve centimeter
Was ook de levertjes en wrijf ze in met de helft van de asem. Laat ze minstens half uur marineren.

Wrijf ui, knoflook, sambal en laos met de suiker en wat zout in een vijzel tot een brij. Fruit dit alles in 2 eetlepels olie tot de uien geel zijn. Snijd de levertjes in 4 stukjes en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze aan de gefruite kruiden toe en laat ze even meebakken. Voeg ook de uitgelekte prei toe en bak de massa zachtjes tot het vocht eruit gaat lopen.
Doe er vervolgens het blokje santen bij, de sereh en de salam en 2 dl bouillon of water. Laat het gerecht nog 5 tot 6 minuten stoven.

Verwijder voor het opdienen de sereh en salam.