Ingrediƫnten

5 eetlepels olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 pot visfond (380ml)
1 sinaasappel, schoongeboend
1 envelopje saffraan
4 eetlepels mayonaise
halve rode peper
half stokbrood
1 kilo vis, in stukken
1 zakje peterselie (15g)
grillpan

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de ui en 2 teentjes knoflook goudbruin.
Schenk er de tomatenblokjes, visfond en 250ml water bij en breng het geheel aan de kook. Rasp van een vierde deel van de sinaasappel de schil eraf. Voeg de sinaasappelrasp, saffraan en peper naar smaak toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer intussen de mayonaise om met de rest van de knoflook en de rode peperen breng op smaak met peper. Verhit de grillpan. Bestijk de plakken stokbrood dun met olie en ze 1-2 minuten per kant in de grillpan. Doe de gebakken vis in de soep en laat het geheel nog 8-10 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is. Breng de bouillabaisse op smaak met peterselie, zout en peper en serveer de soep met de knoflook-pepermayonaise (ook wel rouille genoemd) en het stokbrood